Vad är Bad Beat Jackpot?

 

Varför är Bad Beat Jackpot intressant?
Den 29:e augusti 2007 så slogs ett rekord hos Absolute Poker. Då fick en av deras spelare över 1.8 miljoner kronor i s k Bad Beat Jackpot, fast hon inte hade den vinnande handen.

Detta beror på att det är just det en Bad Beat Jackpot går ut på – en ”Bad Beat” är slang för att förlora fast man har en riktigt bra hand, och förlorar du trots att du har en riktigt bra hand så vinner du en jackpot. Det har börjat bli populärt hos många pokerrum att erbjuda denna variant av poker – Absolute Poker är bara ett av många exempel.

Pokerrum med Bad Beat Jackpot
1. Absolute Poker
2. UltimateBet
3. PartyPoker
Det finns dock vissa krav för att kunna vinna jackpotten: du måste ha förlorat med minst fyrtal i åttor på hand (detta kan variera hos olika pokerrum). I exemplet ovan hade spelaren en färgstege med 10 som högsta kort, och förlorade mot en likadan stege fast med Kung som högsta kort. En sådan förlust kan bli väldigt dyrbar eftersom man förmodligen spelat en sådan hand hårt eller t om gått ”all in”. Men med en Bad Beat Jackpot kan man gå ifrån bordet betydligt rikare än när man satte sig.

Hur går det till?
Du letar upp bord som är av typen ”Bad Beat Jackpot”. Hos t ex Absolute Poker så går det till som så att de samlar $0.50 från potten på varje hand som är rakad $0.25 eller mer. Jackpotten fortsätter växa tills någon vinner den.

Alla spelare vid bordet kommer att vinna en del av jackpotten, men den som hade näst bästa handen som minst är 8888 vinner huvuddelen av pengarna. Denna person får 50% av jackpotten. Vinnaren av handen får 25% och resten av spelarna vid bordet delar på de återstående 25%.

I ett annat exempel än det vi inledde denna artikel med så fick näst bästa handen $125 202.57, bästa handen $62 601.28 och de tre övriga spelarna vid bordet $20 867.09 var.

Vad är Bad Beat Jackpot?

Varför är Bad Beat Jackpot intressant?
Den 29:e augusti 2007 så slogs ett rekord hos Absolute Poker. Då fick en av deras spelare över 1.8 miljoner kronor i s k Bad Beat Jackpot, fast hon inte hade den vinnande handen.

Detta beror på att det är just det en Bad Beat Jackpot går ut på – en ”Bad Beat” är slang för att förlora fast man har en riktigt bra hand, och förlorar du trots att du har en riktigt bra hand så vinner du en jackpot. Det har börjat bli populärt hos många pokerrum att erbjuda denna variant av poker – Absolute Poker är bara ett av många exempel.

Pokerrum med Bad Beat Jackpot
1. Absolute Poker
2. UltimateBet
3. PartyPoker
Det finns dock vissa krav för att kunna vinna jackpotten: du måste ha förlorat med minst fyrtal i åttor på hand (detta kan variera hos olika pokerrum). I exemplet ovan hade spelaren en färgstege med 10 som högsta kort, och förlorade mot en likadan stege fast med Kung som högsta kort. En sådan förlust kan bli väldigt dyrbar eftersom man förmodligen spelat en sådan hand hårt eller t om gått ”all in”. Men med en Bad Beat Jackpot kan man gå ifrån bordet betydligt rikare än när man satte sig.

Hur går det till?
Du letar upp bord som är av typen ”Bad Beat Jackpot”. Hos t ex Absolute Poker så går det till som så att de samlar $0.50 från potten på varje hand som är rakad $0.25 eller mer. Jackpotten fortsätter växa tills någon vinner den.

Alla spelare vid bordet kommer att vinna en del av jackpotten, men den som hade näst bästa handen som minst är 8888 vinner huvuddelen av pengarna. Denna person får 50% av jackpotten. Vinnaren av handen får 25% och resten av spelarna vid bordet delar på de återstående 25%.

I ett annat exempel än det vi inledde denna artikel med så fick näst bästa handen $125 202.57, bästa handen $62 601.28 och de tre övriga spelarna vid bordet $20 867.09 var.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *